Πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα και Βαρνάβα - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε Μέγαρα και Βαρνάβα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Μάλιστα στα Μέγαρα σύμφωνα με τον δήμαρχο έχουν καεί σπίτια, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή κόντρα στους ισχυρούς ανέμους. Αναφορές για καμμένα σπίτια υπάρχουν και στην περιοχή του Βαρνάβα.

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3, ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αιγειρούσες. Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Για τη φωτιά εστάλησαν μηνύματα από το 112 με τελευταίο εκείνο που συνέστηνε στους κατοίκους στην περιοχή Μοναστήρι Παναγιάς, να απομακρυνθούν προς Γραμματικό.

Στο μεταξύ άλλο ένα μήνυμα 112 που στέλνει τους κατοίκους των περιοχών Βόθωνας, Καλέτζι και Πουρίθι να φύγουν προς Μαραθώνα.

Mε πληροφορίες από CNNGreece, EΡΤ

ΑττικήΒαρνάβαςΦωτιές