Όγδοο μετάλλιο για την Ελλάδα: «Χάλκινος» ο Κουρουγκλίεφ στην πάλη

To όγδοο μετάλλιό της πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ νίκησε στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου των 86 κιλών ελευθέρας ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 5-4.

Ο Κουρουγκλίεφ χάρισε στην ελληνική πάλη το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (όγδοο χάλκινο) και πρώτο μετά το 2004 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο λεπτό, ο παλαιστής που αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα πήρε τους δύο πρώτους πόντους του στο 4:23 πριν το τέλος (2-0), παίρνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος, όπου έφερε ολοκληρωτικά τον αγώνα στα… μέτρα του με άλλους δύο πόντους ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Η τελική επίθεση του Αμινέ (χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο), μείωσε τη διαφορά σε 4-2 και λίγο έλειψε να φέρει και την ισοφάριση στην τελευταία λαβή του 3’’ πριν το τέλος. Η ελληνική πλευρά έκανε challenge το οποίο κέρδισε, παίρνοντας κι έναν πόντο που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 και χάρισε το χάλκινο στον Κουρουγκλίεφ.

ΕΛΛΑΔΑΝταουρέν ΚουρουγκλίεβΟλυμπιακοί Αγώνες 2024πάλη