Φωτιά στην Εύβοια: Στην περιοχή ο Βασίλης Κικίλιας – Μεγάλη μάχη για την κατάσβεση

Στην Εύβοια πήγε το βράδυ της Δευτέρας (29/7/24) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στην περιοχή και εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη από την πρώτη στιγμή με τους πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 100 στα μέτωπα της φωτιάς, ενώ όσο πετούσαν εναέρια μέσα, ήταν πάνω από 20!

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Μόλις έπεσε το φως της μέρας έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, που αυτή τη φορά, τους καλούσε να απομακρυνθούν από το χωριό Κόσκινα, στο οποίο έγινε εκκένωση καθώς οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες μέσω επαρχιακής οδού Καρύστου».

«Ο αέρας καθορίζει την πορεία και την ένταση της φωτιάς» όπως είπε νωρίτερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης «οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια».

Όπως ο ίδιος είπε, «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και από άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής και ήδη μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, newsit.gr

Εύβοιαπυρκαγιάφωτιά