Λεοφώρος Κηφισίας: Εικόνες εγκατάλειψης και κινδύνου - Αυτοψία του PolitisOnline

Μηδενική συντήρηση ενός οδικού άξονα από τους πλέον βασικούς στην Αττική αλλά και εικόνες που οδηγούν σε εύλογους προβληματισμούς για τους επιβάτες ιδιωτικών και δημόσιων οχημάτων και την ασφάλειά τους φέρνει στην επιφάνεια η αυτοψία που διαξήγαγε το PolitisOnline.gr στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Ενδεικτικά, οι εικόνες που φέρνει ο ιστότοπός μας στην επιφάνεια αποκαλύπτουν την αδιαφορία της Πολιτείας για έναν ζωτικό οδικό άξονα για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Έτσι, στο ύψος του Κολλεγίου Ψυχικού υπάρχει γκράφιτι στην χαρακτηριστική οδική γέφυρα, γεγονός που πέρα από την αισθητική όχληση ενδεχομένως να οδηγήσει στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών, με τα αποτελέσματα να είναι δυνάμει ολέθρια.

 

Γκράφιτι σε πλέξιγκλας οδικής γέφυρας στην Λεωφόρο Κηφισίας

 

Γκράφιτι στην πεζογέφυρα «Σόλων Καρυδάκης»

Είναι μια θλιβερή εικόνα για την πεζογέφυρα «Σόλων Καρυδάκης» από όπου περνούν χιλιάδες μαθητές καθημερινά με κατεύθυνση το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού) και θεωρούνταν τοπόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σήμερα, η γέφυρα σκουριάζει και μένει ασυντήρητη, εμφανώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ενδεικτική είναι και η εγκατάλειψη των νησίδων εν μέσω της λεωφόρου, αφού υπάρχουν φυτά στο οδόστρωμα, τεκμήριο που υποδηλώνει τη μηδενική συντήρηση επί σειρά μηνών. Παράλληλα, όπως θα δείτε στην εικόνα η οποία ακολουθεί οι μπαριέρες ασφαλείας  είναι ασυντήρητες, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος.

Φυτά… φύονται εν μέσω των νησίδων της οδικής αρτηρίας

 

Σε άλλη εικόνα πάλι γίνεται εμφανές πως σε όλες τις κολώνες εξακολουθούν να υπάρχουν σπάγγοι από παράνομη αφισοκόλληση νυχτερινών κέντρων.

 

Σπάγγοι από αφισοκόλληση σε κολώνες

Τέλος, υπάρχουν αρκετές πινακίδες με σημάνσεις πεπαλαιωμένες, και γεμάτες από γκράφιτι και βεβηλωμένες από σχέδια και αυτοκόλλητα, γεγονός που δυσχεραίνει τον οδηγό οπτικά, μπερδεύοντάς τον με τη δυσαναγνωσιμότητα των πινακίδων ή αποπροσανατολίζοντάς τον με τις μη έκγυρες σημάνσεις.

 

Κατόπιν όλων αυτών γεννάται το εύλογο ερώτημα τις κάνει η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και της Πολιτείας ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και με ασφάλεια για τους πολίτες μια απο τις πλέον σημαντικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

ασφάλειαΑττικήΛεωφόρος Κηφισίαςοδικό δίκτυοπεζογέφυραΨυχικό