Χανιά: Τουρίστας έχει εγκλωβιστεί στον Γκίγκιλο από το απόγευμα της Πέμπτης

Συναγερμός έχει σημάνει στις ομάδες διάσωσης των Χανίων καθώς μέσα στον καύσωνα έχει εγκλωβιστεί δίπλα στο Φαράγγι της Σαμαριάς ένας 45χρονος Γερμανός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 45χρονος Γερμανός ο οποίος την Πέμπτη (18.07.2024) επιχείρησε πεζοπορία αλλά έχασε τον προσανατολισμό του και εξαντλήθηκε λόγω έλλειψης νερού. Εχει εγκλωβιστεί σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο και δύσκολο σημείο στην περιοχή του Γκίγκιλου, δίπλα από το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Ισχυρές δυνάμεις διασωστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καμπανού και την ΕΜΑΚ με ολονύχτια πεζοπορία προσπαθούν να πλησιάσουν στο σημείο όπου ευρίσκεται ο 45χρονος.

Οπως αναφέρει το flashnews.gr λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (19.07.2024), ο άνδρας εντοπίστηκε, είναι καλά στην υγεία του, αλλά το σημείο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμο ακόμα και για τους έμπειρους διασώστες.

Για τον λόγο αυτό κλήθηκε να συνδράμει και ελικόπτερο προκειμένου να επιχειρηθεί η εναέρια μεταφορά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος Γερμανός την Πέμπτη (18.07.2024) ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο Ομαλού, διέσχισε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Φτάνοντας όμως στην νότια έξοδό του, στην Αγία Ρουμέλη, αποφάσισε να επιστρέψει με πεζοπορία προς τον Ομαλό όχι από το φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά από άλλο μονοπάτι με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του.

Αργά το απόγευμα εξαντλημένος λόγω και έλλειψης νερού, κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και από τότε έχει ξεκινήσει η επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Γερμανός τουρίσταςφαράγγι της ΣαμαριάςΧανιά