Το σπίτι του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο έγινε ξανά στόχος εμπρηστικής επίθεσης

Περίπου ένα μήνα μετά την δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής, από την Μυρτιά, του δήμου Πύργου, το σπίτι του καθ’ ομολογία δολοφόνου της έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το patrinews, πρόκειται για παράπηγμα που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μυρτιάς, το οποίο είχαν επιχειρήσει να κάψουν ξανά, την ημέρα της κηδείας της 11χρονης, ως μια πράξη αντεκδίκησης για την στυγερή δολοφονία και την απόπειρα βιασμού που διέπραξε σε βάρος της.

Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ το περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Το έγκλημα στον Πύργο που συγκλόνισε τη χώρα

Η στυγερή δολοφονία έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν το παιδί, που αρχικά αγνοούνταν, βρέθηκε δολοφονημένο σε ένα χωράφι, στη Μυρτιά Ηλείας. Από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών βρέθηκε ο εξάδελφος και κουμπάρος της μητέρας της, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στις Αρχές, σκότωσε το άτυχο κορίτσι όταν εκείνο αρνήθηκε να συνευρεθούν ερωτικά.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην ανακρίτρια Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2020 για βιασμό ανήλικης, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο.

Ο Άρειος Πάγος παρενέβη ζητώντας τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών της Ζακύνθου που τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

έγκλημαΕΛΛΑΔΑπύργος