Στάχτη 2.000 στρέμματα σε Σταμάτα και Πάρνηθα - Κάηκαν δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα

Η φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα το μεσημέρι της Κυριακής άφησε πίσω της καμμένα δέντρα, σπίτια κι αυτοκίνητα. Δυστυχώς όμως η πυρκαγιά προκάλεσε και την απώλεια μία ανθρώπινης ζωής.

Ενας 45χρονος υπέστη ανακοπή την Κυριακή καιμεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι στη Σταμάτα κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα γης. Ανάλογη ήταν και η έκταση της ζημιάς από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα το Σάββατο το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά υπήρξε και καταγγελία για εμπρησμό, με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, Γιώργο Κομνηνάκη, να αναφέρει ότι κάτοικος της περιοχής ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άνδρα, που ήταν ντυμένος πυροσβέστης να πετάει γκαζάκια.

Πάντως, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, αλλά και να πέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

Δείτε εικόνες:

ΕΛΛΑΔΑΠάρνηθαΣταμάταΦωτιές