Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη - Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού όλο το νησί

Σε κατάσταση κινητοποίησης κόκκινου συναγερμού με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε η Περιφέρεια Κρήτης.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε καθώς αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 βρίσκεται όλη η Κρήτη βρίσκεται στην κατηγορία 4 Κινδύνου Πυρκαγιάς (πολύ υψηλός κίνδυνος ).

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την περιφέρεια Κρήτης

Όπως έγινε γνωστό, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνεται ότι απαγορεύεται μεταξύ άλλων η καύση και χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, το κάπνισμα σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.) ή και η χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Συγκεκριμένα οι απαγορεύσεις αφορούν στην ΠΕ Λασιθίου, το Αζιλακόδασος, το Βαθύ, το Καλό Χωριό-Μεσελέροι, το Κυπαρισσόδασος της Κριτσάς και το Δάσος Κρούστα του Δήμου Αγίου Νικολάου, τη Θρύπτη και το Σελάκανο του Δήμου Ιεράπετρας και το Βάι του Δήμου Σητείας. Για την Π.Ε. Ηρακλείου, τη Σύμη του Δήμου Βιάννου, το Φουρνί, τον Γιούχτα και τον Επανωσήφη του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, την Κέρη του Δήμου Μαλεβιζίου, τον Κουδουμά του Δήμου Γόρτυνας και το δάσος Ρούβα-Ζαρού, των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού.

ΕΛΛΑΔΑΚρήτηφωτιά