Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πειραιά στα 13 μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους «Περσεφόνη» για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα σε δασική έκταση στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι 13 παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα η ποινή για εμπρησμό από τον οποίο προκαλείται οικολογική καταστροφή τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταγωγή των 13 συλληφθέντων:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 13 μέλη του πληρώματος του «Περσεφόνη» αρνούνται την εμπλοκή του σκάφους με τη φωτιά και τα πυροτεχνήματα.

Η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα

Όπως δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα πετώντας πυροτεχνήματα μέσα από το τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη» το βράδυ της Παρασκευής. έκαψαν συνολικά 300 στρέμματα δάσους

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραεν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου, όμως, άκουσε τον θόρυβο και είδε μια λάμψη, όπως κατέθεσε στους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Ύδρας με την έρευνα να δείχνει ότι το μοναδικό σκάφος που ήταν στην περιοχή που υπέδειξε ο καπετάνιος ήταν το «Περσεφόνη»

Έτσι, μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, το Λιμεναρχείο Ύδρας, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέγραψε το βράδυ της Παρασκευής (21/6) ποια σκάφη ήταν στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια, της διαδικασίας αυτής, ο κυβερνήτης, ο οποίος δεν πήγε αυτοβούλως στις Αρχές, ενημέρωσε για τον θόρυβο και τη λάμψη.

ΕΛΛΑΔΑΠερσεφόνηΎδραφωτιά