Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Πρόδρομο και Λάτα - Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας και που λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία.

Με τον πύρινο εφιάλτη πάλευαν κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι εθελοντές καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα δύο κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι αυτό στον Πρόδρομο και την Λάτα. Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πρόγνωση καιρού: Ζέστη και μποφόρ σήμερα -Έως 39 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο

Τα χαράματα του Σαββάτου, ήχησε ξανά το μήνυμα του 112 στην περιοχή της Πηνείας. Σύμφωνα με το ilialive, οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Λάττα και απειλούν τα σπίτια.

Το μήνυμα του “112” προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο για να είναι ασφαλείς.

Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στο Απιδούλα, Λάττα, Μαζαράκι και Πρόδρομο.

Η μεγάλη πυρκαγιά, ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Μαστραντώνη Αχαϊας και αναπτύσσοντας μεγάλη δυναμική, πέρασε σταδιακά στην περιφέρεια Ηλείας, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια σε κοινότητες του Νομού.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Απειλήθηκαν οικισμοί κοντά στο Κρανίδι

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Κρανίδι ήταν χθες πολύ δύσκολη, όπως μετέφερε η ΕΡΤ, καθώς έκαιγε δίπλα σε σπίτια προκαλώντας ζημιές σε κάποια. Πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για την περιοχή και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Απειλήθηκαν οικισμοί κοντά στο Κρανίδι

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Κρανίδι ήταν χθες πολύ δύσκολη, όπως μετέφερε η ΕΡΤ, καθώς έκαιγε δίπλα σε σπίτια προκαλώντας ζημιές σε κάποια. Πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για την περιοχή και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στη Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

ΕΛΛΑΔΑηλείαφωτιά