Απ. Λύτρας: Του επιβλήθηκαν δύο πειθαρχικές ποινές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Δύο πειθαρχικές ποινές έχουν επιβληθεί στον Απόστολο Λύτρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αναφορικά με δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Οι πειθαρχικές αποφάσεις ελήφθησαν πρόσφατα και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να επιδοθούν στον προφυλακισμένο ποινικολόγο.

Αφορούν τις υποθέσεις του θανάτου του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και του βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Απόστολος Λύτρας: Οι ποινές που του έχουν επιβληθεί

Αναλυτικά, στην περίπτωση του θανάτου του 16χρονου ο Απόστολος Λύτρας, που πλέον βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ για τη 12χρονη είχε χαρακτηρίσει προκλητική την πρόταση της εισαγγελέως.

Με τις δύο πειθαρχικές αποφάσεις έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνου βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Απόστολος Λύτραςδικηγορικός σύλλογοςΕΛΛΑΔΑ