Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας - Εκεί ήταν Τσοχατζόπουλος και Αναγνωστόπουλος

Στην αποκαλούμενη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας, οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας, καθώς νωρίτερα εκτελέστηκε το σχετικό ένταλμα και προφυλακίστηκε.

Ο Απόστολος Λύτρας, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την ανακρίτρια, καθώς έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι όροι της μη προφυλάκισης, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με περιπολικό στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού του έγινε τεστ Covid όπως επιβάλλεται, μεταφέρθηκε στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού (αποκαλούμενη και ως VIP πτέρυγα καθώς σε αυτήν κατά καιρούς έχουν κρατηθεί άτομα που έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα). Η ΣΤ’ Πτέρυγα, είναι η Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία κρίθηκε ότι πρέπει να πάει ο Απόστολος Λύτρας για λόγους ασφαλείας, και λόγω ιδιότητας και λόγω δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση ξυλοδαρμού.

Πρόκειται για την πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στην οποία κρατήθηκαν για κάποια διαστήματα ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παλαιότερα και άλλοι.

Η προφυλάκιση Λύτρα

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Η αιτία αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορουμένου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το ότι ο δικηγόρος παρέμεινε επί πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι -όπως περιγράφει η ίδια- της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου – συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

ΕΛΛΑΔΑΛύτραςφυλακή