Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό του Αγίου Πνεύματος

Τις επικίνδυνες συνθήκες καιρού για σήμερα, αλλά και την πρόβλεψή για το πώς θα κυλήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά προς το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες μπόρες στα βόρεια τμήματα, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες και ισχυρές εντάσεις, και ειδικότερα στις Κυκλάδες που σημειώνεται το φαινόμενο του «καναλισμού», οι άνεμοι θα είναι ακόμη πιο ισχυροί.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλές τιμές στη δυτική και νοτιοανατολική χώρα, κοντά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Αττική, με τους βοριάδες να πνέουν ισχυροί κοντά στα 7 μποφόρ, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να προσεγγίζει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν κοντά στα 3-4 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ξηρή κατά το μεσημέρι, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα παραμείνουν τα μελτέμια στο Αιγαίο μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες, στα 6-7 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και με ασθενέστερες εντάσεις στα βορειότερα τμήματα.

Οι βοριάδες από τη μια δροσίζουν τα ανατολικά τμήματα της χώρας, όμως από την άλλη αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς και ιδιαίτερα για την ανατολική και νότια Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, όπως η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος.

Με καλές καιρικές συνθήκες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τέλος, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν και άλλο τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στους 35-37 στις υπόλοιπες περιοχές. Καλές οι καιρικές συνθήκες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με κάποιες μπόρες να είναι πιθανόν εμφανιστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας.

ΕΛΛΑΔΑκαιρός