Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες για τις 4 εγκληματικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν

Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι 16 συλληφθέντες για τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις στην Κίσαμο.

Άπαντες κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με το flashnews, η δικογραφία είναι ογκώδης λόγω και του μεγάλου αριθμού των ατόμων που συνελήφθησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Εισαγγελία μέσα σε κούτες.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).

ΕΛΛΑΔΑΣυλλήψειςΧανιά