Απατεώνισσα απέσπασε 13.000 ευρώ από 82χρονη στη Χίο για δήθεν χειρουργείο της εγγονής της

Τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, όταν παρέλαβε ένα σημαντικό ποσό από μια ηλικιωμένη στην Χίο που πίστευε ότι η εγγονή της έπρεπε να χειρουργηθεί, πρόδωσαν την 38χρονη αλλοδαπή “εισπράκτορα” η οποία είχε καταγραφεί από κάμερα κοντά στο σπίτι της 82χρονης γυναίκας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη παριστάνοντας τον γιατρό και της είπε ότι η εγγονή της βρισκόταν στο νοσοκομείο και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Από το ακουστικό ακουγόταν και μια άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την εγγονή της.

Έτσι, η ηλικιωμένη πείστηκε να πληρώσει 13.000 ευρώ και ο απατεώνας της ζήτησε την διεύθυνσή της για να στείλει μια “συνεργάτιδά” του και να της τα παραδώσει. Η ταυτότητα της 38χρονης εξακριβώθηκε από την έρευνα της Ασφαλείας και οι αστυνομικοί που την εντόπισαν κατέσχεσαν ένα μέρος του χρηματικού ποσού.

Ωστόσο, δεν συνέλαβαν την αλλοδαπή καθώς είχε περάσει το αυτόφωρο και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν ο “μαϊμού” γιατρός και η συνεργός του που παρίστανε την τραυματισμένη κοπέλα.

απάτηΕΛΛΑΔΑηλικιωμένηΧίος