Διακινούσαν κάνναβη σε ανήλικους έξω από σχολεία στη Θεσπρωτία

Τουλάχιστον 32 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που η αξία τους υπολογίζεται σε 160.000 ευρώ, διακίνησαν το τελευταίο εξάμηνο ακόμα και σε ανήλικους μαθητές κοντά σε σχολεία της Θεσπρωτίας, τα επτά μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αρχηγός και βασικός διακινητής της σπείρας ήταν δυο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια» τρεις Έλληνες ηλικίας ως 28 χρονών και δυο ανήλικους αλλοδαπούς. Οι δράστες έκρυβαν τις ποσότητες των ναρκωτικών σε εγκαταλελειμμένους χώρους του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα και σε έναν υπαίθριο χώρο κοντά σε μια εκκλησία, όπου βρέθηκαν 8,76 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας και υλικά για να συσκευάζονται «φιξάκια» κάνναβης. Ακόμη, κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα και δυο μοτοποδήλατα, που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές είχαν πουλήσει 150 φορές ακατέργαστη κάνναβη σε 34 χρήστες στις περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, μεταξύ των οποίων είναι και επτά ανήλικοι μαθητές σχολείων των περιοχών! Επιπλέον, εξακριβώθηκαν και 27 αλισβερίσια με «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.

Τα επτά μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται οι γονείς των δυο ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη και άλλος ένας αλλοδαπός που δεν είναι μέλος της οργάνωσης, αλλά κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 70 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.470 ευρώ.

ΕΛΛΑΔΑΘεσπρωτίαΝακρωτικά