Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο εργοστάσιο PAL - Έχει μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο λέει η Πυροσβεστική

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από έκρηξη στο εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά, το μεσημέρι της Τετάρτης (12.6.24).

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εργοστάσιο ανοξείδωτων οικιακών σκευών PAL Παλαμίδης επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς περί τις 15:30 το μεσημέρι.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Παλαμίδης Ανοξείδωτα Προϊόντα Pal Α.Ε.» είναι σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας και γιατρού, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

«Περί τις 15:35 δεχθήκαμε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικιακών σκευών. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, όπως επίσης και των δήμων και της Περιφέρειας. Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με τις επίγειες δυνάμεις ήταν άμεση», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής, Παναγιώτης Νιάφας.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη επιχείρηση για να μην έχουμε επέκταση στις όμορες επιχειρήσεις. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τις οδηγίες όλων των επίγειων δυνάμεων καθώς επίσης και με συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας, του δήμου και όλες τις εθελοντικές ομάδες», ανέφερε.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

«Ο ιδιοκτήτης πιθανολογεί ότι η έκρηξη προήλθε από μπαταρία»

«Δόθηκε σήμα στον δήμο Κηφισιάς στις 15:35 και στείλαμε δύο πυροσβεστικά και τρεις υδροφόρες. Η Πυροσβεστική την ίδια στιγμή έφτασε στο σημείο. Δεν υπάρχουν θύματα σύμφωνα με πληροφορίες ούτε κάποιος τραυματίας», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολητάς.

«Μίλησα με τον ιδιοκτήτη, δεν μπορώ να πω με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά, ούτε ο ίδιος φυσικά, πιθανολογεί από μπαταρία», τόνισε.

έκρηξη εργοστάσιοΕΛΛΑΔΑΚηφισιάφωτιά