Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Κόρινθο μέσα σε 48 ώρες

Ολοκληρώθηκε μετά από 48 ώρες η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ύστερα από την έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η απόφαση για την κατεδάφισή της επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της γενικής γραμματείας Δημόσιων Έργων, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν αμέσως στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας

Μετά την ολική καθαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα, απόψε, η παράδοση στην κυκλοφορία μίας λωρίδας του κλάδου προς Ισθμό, της Ολυμπίας Οδού και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της. Πρόκειται για μία παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου συμβάντος, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

γέφυραΕΛΛΑΔΑΙσθμός Κορίνθου