Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον δημοσιογράφο του BBC που εξαφανίστηκε στη Σύμη

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Μάικ Μόσλεϊ ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Σύμης και αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη (5/6).

Οι έρευνες διεξάγονται τόσο δια ξηράς και αέρος όσο και δια θαλάσσης τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού «σαρώνουν» το νησί από άκρη ως άκρη αναζητώντας στοιχεία ικανά να λύσουν τον γρίφο και να οδηγήσουν στα ίχνη του δημοσιογράφου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πλέον οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη διαδρομή από το Πέδι προς τον Γιαλό καθώς, όπως εκτιμάται, ο άνδρας αποχώρησε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, έφθασε στην περιοχή, πήρε τον δρόμο προς τον Γιαλό και κάπου στη διαδρομή κάτι συνέβη με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του. Μάλιστα, σε βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες που ήρθαν χθες Παρασκευή (7/6) στο φως της δημοσιότητας απεικονίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος να περπατά και να κοντοστέκεται έξω από καταστήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια εκτιμάται πως έφυγε από το Πέδι και κατευθυνόμενος προς τον Γιαλό, ανέβηκε στο βουνό όπου για, άγνωστο ακόμη λόγο, εξαφανίστηκε. Όπως ανέφεραν σχετικά αστυνομικές πηγές στο protothema.gr, ο δημοσιογράφος, φθάνοντας στο Πέδι, θα μπορούσε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο και να κατευθυνθεί προς τον Γιαλό, κάτι που ωστόσο όπως φαίνεται δεν έπραξε. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση που το είχε πράξει, θα είχε αποτυπωθεί η επιβίβαση του από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε κατάστημα κοντά στη στάση των λεωφορείων.

Έτσι το πιθανότερο είναι ο δημοσιογράφος να έφθασε στο Πέδι και από εκεί να ακολούθησε με τα πόδια τη διαδρομή που οδηγεί στον Γιαλό και κάπου ενδιάμεσα κάτι να συνέβη. Το τι συνέβη ακόμη παραμένει άγνωστο με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού να συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες προσπαθώντας να εντοπίσουν ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του.

Παράλληλα στην επιχείρηση διάσωσης του γνωστού παρουσιαστή του BBC μετέχουν και δύτες. Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Χάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε χθες Παρασκευή στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών. Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

BBCδημοσιογράφοςΕΛΛΑΔΑΣύμη