Κατεδαφίζεται η γέφυρα στον Ισθμό, υπέστη ζημιές μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου - Δείτε φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης:

Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αργά τη νύχτα, το ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία ενώ η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεξάγεται με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου.

Το συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθεί η κατεδάφιση της γέφυρας και για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου αναζητούν τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση λόγω των αυριανών εκλογών.

Ενόψει των Ευρωεκλογών έχει δοθεί ήδη στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Πώς έγινε το ατύχημα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν η πυρκαγιά και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου, με την γέφυρα, κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να ελέγχεται η στατικότητά της.

Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

βυτιοφόροΕΛΛΑΔΑΚόρινθοςφωτιά