Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Χίο - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) σε δασική έκταση στην περιοχή Ρεστά Χίου.

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα 112 προς του κατοίκους το οποίο αναφέρει: «εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρυές Χίου απομακρυνθείτε προς Χώρα Χίου».

Ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης βρίσκεται στο σημείο με τοπικούς παράγοντες δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Όπως λέει, «σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή στις Καρυές της Χίου».

Δείτε την ανάρτησή του:

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση 6 εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά».

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΕΛΛΑΔΑπυρκαγιάΧίος