Χωρίς προβλήματα οι φοιτητικές εκλογές - Φωτογραφίες από τις κάλπες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Οι κάλπες στα περισσότερα τμήματα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα για τις φοιτητικές εκλογές, ωράριο που, ωστόσο, δεν ήταν δεσμευτικό και σε διάφορα τμήματα διαφοροποιείται έως και κατά μία ώρα αργότερα, με σχετική πρόβλεψη από τον εκάστοτε φοιτητικό σύλλογο.

Επίσης, ύστερα από σχετική απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών. Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Να σημειωθεί επίσης, πως οι εκλογές διεξάγονται ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Πώς ψηφίζουν οι φοιτητές

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Ομαλά εξελίσσονται οι φοιτητικές εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στα τμήματα των Σχολών των πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο ΠΑΜΑΚ, ήταν πιο υποτονική το πρωί και άρχισε να αυξάνεται μετά το μεσημέρι.

Εικόνες από τις εκλογές στην Αθήνα:

Στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων διανέμεται υλικό με τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων, στον απόηχο των κινητοποιήσεων που είχαν προηγηθεί της ψήφισης του νόμου 5094/2024 για το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ενώ τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων.

Εικόνες από τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη:

Στις κάλπες οι φοιτητές και στην Πάτρα

Οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής τους, σύμφωνα με το thebest.gr. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές για το Πανεπιστήμιο Πατρών διεξάγονται σε δύο δημοτικά σχολεία της Πάτρας και στο πρώην ΤΕΙ (Μπεγουλάκι).

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο-Στρούμπειο φιλοξενούνται οι εξής σχολές:

– Οικονομικών Επιστημών
– Διοικηση Επιχειρησεων
– Πολιτικοί Μηχανικοί
– Μηχανολογοι Μηχανικοί
– Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
– Χημικοί Μηχανικοί
– Ceid Η/Υ
– Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
– Παιδαγωγικό-Κοινωνική Εργασία
– Νηπιαγωγοί ΤΕΑΠΗ
– Φιλοσοφία

Στο 11ο Δημοτικό σχολείο-Παναγιώτης Κανελλόπουλος φιλοξενούνται οι εξής σχολές:

– Μαθηματικό
– Φυσικό
– Χημικό
– Γεωλογικό
– Βιολογικό
– Επιστήμη Υλικών
– Ιατρικη
– Φαρμακευτική
– Λογοθεραπεία
– Ιστορικό Αρχαιολογικό
– Φιλολογία
– Θεατρικών Σπουδών

Στο πρώην Τει Πατρών φιλοξενούνται οι εξής σχολές:

– Δετ-Τουρισμού
– Νοσηλευτική
– Στεφ (Σχολές Μηχανικών Πανεπιστημιου Πελοποννήσου)

ΕΛΛΑΔΑφοιτητικές εκλογές