Μετά τις αποκαλύψεις και τον σάλο που έχει δημιουργηθεί για τον πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο,τον Μανώλη Καλαιντζιδάκη, ο δήμος της Ερέτριας αποφάσισε να σταματήσει τη μισθοδοσία του 45χρονου άνδρα, ο οποίος πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο της Ερέτριας ο συγκεκριμένος άνδρας πρέπει να επιστρέψει τους μισθούς δύο μηνών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου αναδρομικά για μη φυσική του παρουσία. Ενώ παράλληλα ο δήμος ζητά με έγγραφο από την εισαγγελία να εξετάσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα θέσουν τον 45χρονο σε αυτοδίκαιη αργία.
Ο Μανώλης Καλαιντζιδάκης που ζει υπό πρωτόγονες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία και κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο, το μεσημέρι της Τετάρτης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη που ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2024.
Ο 45χρονος προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση αναπηρίας που είχε λήξει το 2022 και ζήτησε να γίνει εξέταση από πραγματογνώμονα ενώ στην ερώτηση γιατί εργαζόταν εξ αποστάσεως στον δήμο της Ερέτριας, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί. Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Κορίνθου, το μεσημέρι της Τετάρτης ο 45χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η δικαστική εντολή να διενεργηθεί τεστ DNA στα παιδιά των οικογενειών που ζούσαν στην κοινότητα μαζί του παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του.
«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως είπε, χαλασμένο.
Ακόμη υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.
Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτριας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν ζούσε στη Γερμανία, με έξι παιδιά, ως μειονότητα, ανάπηρος, θα ζούσε μόνο από τα επιδόματα.
«Ο καθένας τις επιλογές του πρέπει να τις κάνει με βάση τις δυνατότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα», ανέφερε.
Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπίρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια μπιρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε.
Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε.
Τέλος , ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.
Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο του 45χρονου στο Παίδων όπου βρίσκεται ο 15χρονος γιος του
Στο μεταξύ, ο 45χρονος πατέρας βρέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης έξω από το νοσοκομείο Παίδων, όπου η αστυνομία του απαγόρευσε την είσοδο, και ζητούσε να δει τον 15χρονο γιο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην Κορινθία όταν συνελήφθη. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή, ώστε το παιδί, που ήταν μαζί με τον πατέρα, τη στιγμή εκείνη, να μεταφερθεί αμέσως στο «Παίδων».Το γεγονός ότι η μεταφορά του παιδιού έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, σημαίνει ότι ο πατέρας δεν μπορεί να επισκεφθεί τον 15χρονο.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπενθυμίζεται ότι είχε πραγματοποιηθεί η επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διέμενε απομονωμένη η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική οικογένεια. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών.