Σύμη: 23χρόνος «Γκρίζος Λύκος» πήρε €5.000 για να περάσει εννέα παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως ένας 23χρονος Τούρκος κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα παράνομων μεταναστών.

Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε ένα φουλάρι με το έμβλημα της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» για το οποίο δήλωσε ότι του ανήκει και είναι υποστηρικτής τους.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr ο 23χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι γνώρισε δύο άτομα στην Σμύρνη τα οποία του ανέθεσαν την μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και για κάθε δρομολόγιο θα ελάμβανε 5.000 ευρώ προσθέτοντας ότι δέχθηκε επειδη, όπως ισχυρίστηκε, έχει ανάγκη από χρήματα.

Η σύλληψη του 23χρονου και των εννέα παράνομων μεταναστών που μετέφερε έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της παραλίας Τολί της Σύμης.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί από λιμενικούς που έκαναν πεζή περιπολία λίγο πριν τα μεσάνυχτα και οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία δια θαλάσσης.

Το σκάφος του λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος με μία εξωλέμβια μηχανή ο χειριστής του οποίου παρά τα ηχητικά και οπτικά σήματα δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς επιχειρώντας τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού.

Τελικά οι λιμενικοί σταμάτησαν το σκάφος μέσα στο οποίο βρίσκονταν εννέα άτομα συν τον διακινητή με τρεις εξ αυτών να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ρόδου.

Όπως είπαν οι παράνομοι μετανάστες κατέβαλαν 5.000 ευρώ έκαστος για να μεταφερθούν από την Ντάτσα στην Ελλάδα και αναγνώρισαν 23χρονο ως τον διακινητή – κυβερνήτη

ΕΛΛΑΔΑΛιμενικόμετανάστεςΣύμηΤουρκία