Συνελήφθη 34χρονος και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία στη Μύκονο το 2020

Ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματία πριν από τρία χρόνια στην Μύκονο, ταυτοποιήθηκε 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη πριν από μια εβδομάδα στην Αθήνα, για εντελώς διαφορετική υπόθεση, αλλά τα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του τον πρόδωσαν.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος μαζί με έναν συνεργό του, την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2023, προσπάθησαν να διαφύγουν μετά από επεισόδιο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, τραυμάτισαν κατά την διαφυγή τους υπάλληλο σεκιούριτι, σπάζοντας τζαμαρία καταστήματος, αλλά μετά από καταδίωξη ο ένας συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, ενώ ο 34χρονος λίγο αργότερα στη Λεωφόρο Κηφισού στα Πατήσια, όπου ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο του.

Στην κατοχή και των δύο βρέθηκαν δύο πιστόλια και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Ασφαλείας Αττικής, ο 34χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, που είχε γίνει τις βραδινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή Τούρλο της Μυκόνου, σε βάρος 44χρονου επιχειρηματία. Τότε ο κατηγορούμενος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό στον 44χρονο επιχειρηματία, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο του για να μπει στο σπίτι του και τον τραυμάτισε σοβαρά, καταφέρνοντας του πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και διάφορα σημεία του σώματος του.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, προκειμένου να συσχετισθεί με την αρχική δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου σε βάρος του 34χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

απόπειρα δολοφονίαςΕΛΛΑΔΑΜύκονοςσύλληψη