Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο της Άρτας - «Λόγω φθοράς» λέει ο Δήμος (video)

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από την Άρτα, όπου γέφυρα κατέρρευσε on camera.

Πρόκειται για την γέφυρα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο Πάρκο Άρτας, που φτιάχτηκε με σκόπο περιπατητές και επισκέπτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν τύχαινε να διέρχονται άνθωποι από τη γέφυρα. Το σοκαριστικό βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Η κατάρρευση του γεφυριού χθες στο παραποτάμιο πάρκο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους, ενώ ο Δήμος Αρταίων με ανάρτηση του είχε διευκρινίσει, ήδη αμέσως μετά την κατάρρευση πως «το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου» λόγω φθοράς.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Facebook, επισημάνθηκαν τα εξής από τον Δήμο Αρταίων: «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί».

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr με βάση μαρτυρίες κατοίκων που επισκέπτονται την περιοχή, το γεφύρι είχε μεν σταματήσει να χρησιμοποιείται εδώ και κάποιο διάστημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία σήμανση ή ενημερωτική πινακίδα που να απαγορεύει τη διέλευση. Μάλιστα, στο σημείο πολύ συχνά πήγαιναν παιδιά που τάιζαν τις πάπιες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες.

Είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί από την κατασκευή του και μέχρι πρόσφατα.

ΆρταγέφυραΕΛΛΑΔΑ