Η Καλαμάτα στην Θεσσαλονίκη

Ένα γεμάτο τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί 27-29 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην πλατεία Αριστοτέλους,  θα υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με φυλλάδια και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπου οι Θεσσαλονικείς θα ενημερώνονται για τις ομορφιές και θα γεύονται τις νοστιμιές της Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα και παράλληλα θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τη Μεσσηνία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Διακυβέρνησης του κεντρικού Δήμου, Σπύρος Πέγκας, τόνισε πως “Θέλουμε να έχουμε τουριστική ανταλλαγή όχι μόνο με πόλεις που είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με άλλες πιο μακρινές του εσωτερικού. Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι πως με την Καλαμάτα έχουμε αεροπορική σύνδεση όλο το χρόνο”, ενώ υπογράμμισε πως “εκκρεμεί η αντίστοιχη προβολή της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα που θα γίνει πριν το καλοκαίρι“.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Αλούπης, πρόσθεσε πως “μέχρι τώρα η πόλη ήταν γνωστή ως παραγωγός συγκεκριμένων προϊόντων. Τώρα κάνουμε δυναμικό άνοιγμα και στο κομμάτι του τουρισμού. Σκοπός μας να φέρουμε την Καλαμάτα πιο κοντά σ’ όλη την Ελλάδα“.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και πάνω από 40 εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και των φορέων της περιοχής.

εκδηλώσειςΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα