Άρτα: «Η μητέρα αρχίζει να δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα για το νεκρό βρέφος» - Μαζί στην κηδεία το Σάββατο

Μαζί θα περάσουν το μαρτύριο της απώλειας της μόλις 5,5 μηνών κόρης τους οι γονείς που είδαν το βρέφος να πεθαίνει από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου στο αυτοκίνητο του πατέρα, στην Άρτα.

Μετά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης, κατόπιν ειδικής άδειας που τους χορηγήθηκε από τις Αρχές, καθώς ο πατέρας είναι κρατούμενος αφού κατηγορείται για τη θανατηφόρα έκθεση του βρέφους, οι δύο τραγικοί γονείς συναντήθηκαν εκ νέου, για περίπου 10 λεπτά, και το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Νωρίτερα, το πρωί, κατά το πρώτο τους τετ α τετ μετά το τραγικό συμβάν, έσπασαν καρδιές στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί τούς αντίκρισαν να κλαίνε γοερά, αγκαλιασμένοι σφιχτά.

Ο πατέρας κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο ισόγειο του νοσοκομείου και η μητέρα στον τρίτο όροφο.

Μιλώντας σχετικά στο Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας αμφότεροι και μεταφέρθηκαν σε ψυχιατρική κλινική. Αλλωστε, φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, που αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες, όπως πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στη μητέρα, επρόκειτο να πάρει εξιτήριο σήμερα, όμως προτιμήθηκε να παραμείνει νοσηλευόμενη για μία ακόμα νύχτα.

Γιαννάκος: Τους έδωσαν άδεια να πάνε και οι δύο στην κηδεία

Οπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι του νοσοκομείου που τους παρακολουθούν έχουν δώσει τη σχετική άδεια, η οποία έχει διαβιβαστεί και στις Αρχές, έτσι ώστε να παραστούν αμφότεροι στην κηδεία του μωρού που θα γίνει στο χωριό καταγωγής της μητέρας, την Περδικοράχη Άρτας.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «στο νοσοκομείο το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Δεν μπορεί να συνέλθει το προσωπικό στο νοσοκομείο ακόμα…».

«Γιατί δεν ενημέρωσε ο παιδικός σταθμός για την απουσία του μωρού;»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ακόμα: «Δεν ξέρω πόσο βοηθά την κοινωνία να συζητάμε το σύνδρομο ξεχασμένου παιδιού. Είναι μια αμέλεια. Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει πώς ξεχνάς οκτώ ώρες ένα παιδί. Πώς δεν έγινε καμία κρούση τόσες ώρες από κανέναν γονέα; Γιατί ο παιδικός σταθμός δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τους γονείς πού είναι το παιδί;».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, κλείνοντας, είπε ότι η 27χρονη στηρίζει πλέον τον σύζυγό της, λέγοντας πως «ο Κώστας δεν φταίει…».

ΆρταΕΛΛΑΔΑθάνατοςμητέραΜΩΡΟπατέρας