Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει στην ανακρίτρια το πόρισμα της ΕΔΕ για τους δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ότι αφορά τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή – προϊστάμενο του ΟΣΕ.
Ο κ. Σερέτης σε δηλώσεις του στα Μέσα υπογράμμισε πως «η αναρρωτική άδεια δόθηκε κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων», ενώ ήδη οι δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων.
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη δικαστική διερεύνηση, ώστε να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, όπως και την υπηρεσιακή διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών μετά την τραγωδία των Τεμπών. Όπως ανέφερε σε ΜΕΘ παραμένουν επτά ασθενείς (2 στη Θεσσαλονίκη, 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας), ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε απλές κλίνες (6 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).
Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή
Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος του σταθμάρχης έλαβε μετά την τραγωδία στα Τέμπη αναρρωτική άδεια χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση και χωρίς καν να προσέλθει στο ΤΕΠ του ΓΝ Βόλου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Έλαβε αναρρωτική χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση
Από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.
Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.