Το ίδρυμα Πατέρα με χορηγία ύψους 300.000 ευρώ διαμόρφωσε το πάρκο των περίπου 15 στρεμμάτων, στο οποίο δημιουργήθηκαν 10 στρέμματα πρασίνου με 98 δέντρα, 406 θάμνους και 9 στρέμματα χλοοτάπητα.
Αυτός ο μικρός παράδεισος, όπως και άλλοι, έχει αποφασιστεί από την «Αττικό Μετρό» να μετατραπεί σε εργοτάξιο. Ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της «Αττικό Μετρό» για τη γραμμή 4 του μετρό.
«Μετά από συνεχείς επικοινωνίες πολλών μηνών με τον υπουργό αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό αντιλήφθηκα τελικά, τον Μάιο του 2022, πως δεν προτείνουν λύση, δηλαδή δεν έγινε ποτέ σοβαρή μελέτη, οπότε προσέφυγα στο ΣτΕ. Παράλληλα, επικοινώνησα και με το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου τους παρακάλεσα να κοιτάξουν το συγκεκριμένο θέμα, διότι ξέρω πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι ίδιοι, αλλά και ο Δήμος της Αθήνας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον», ανέφερε ο Ν. Πατέρας.
Στο ΣτΕ θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, το Ίδρυμα Πατέρα, ο Δήμος Αθηναίων, η Αττικό Μετρό και το υπουργείο Μεταφορών. Όπως επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Πατέρας το ΣτΕ θα εξετάσει αν το Ίδρυμα θα έπρεπε να έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό την περίοδο 2017 – 2018 όταν και έγινε η διαβούλευση.
Τον Ιούνιο του 2022 δόθηκε εντολή στην εταιρεία ΑΒΑΞ να ξεκινήσει μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι εφικτό να μεταφερθεί ο σταθμός 70 μέτρα βορειότερα προκειμένου να σωθούν 230 δέντρα. «Τον Ιανουάριο λοιπόν, του 2023 δέχθηκα επίσκεψη από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΑΒΑΞ, η οποία μας παρέδωσε τα σχέδια, τα οποία δείχνουν πως είναι εφικτό να μεταφερθεί ο σταθμός και να σωθεί το πάρκο», γνωστοποίησε ο Ν. Πατέρας.
*Το κείμενο εμπλουτίζεται