Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Λασποβροχές και νοτιάδες

Την δικιά του πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της Αποκριάς γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο αναφορικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι φέτος τα Κούλουμα θα γιορταστούν με συννεφιά, τοπικές βροχές, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!»

Ο καιρός το τετραήμερο της Αποκριάς: Με αρκετή ηλιοφάνεια ,πρωινές ομίχλες και με ανέμους, κυρίως νοτιάδες οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες. Ωστόσο από το Σάββατο οι νοτιάδες σταδιακά θα ενταθούν, η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός: Αναλυτικά για το τετραήμερο της Αποκριάς προβλέπεται:

Παρασκευή 24-2-2023

Ασθενείς άνεμοι στα πελάγη, ασθενείς και σύντομες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, η θερμοκρασία μέχρι 18-19 βαθμούς.

Σάββατο 25-2-2023

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 18-19 βαθμούς.

Κυριακή της αποκριάς 26-2-2023

Λίγες βροχές στη δυτική , βόρεια Ελλάδα, ανατολικό Αιγαίο Κρήτη, Θυελλώδεις νοτιάδες ( 9μποφόρ ) αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 19-20 βαθμούς.

Αθήνα :Νεφώσεις
Θεσσαλονίκη: Λίγες βροχές
Πάτρα: Βροχές το βράδυ
Καθαρά Δευτέρα 27-2-2023

Βροχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, Θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 19-20 βαθμούς.

Αθήνα: Νεφώσεις
Θεσσαλονίκη: Λίγες βροχές
Πάτρα: Βροχές μέχρι το μεσημέρι

Καθαρά Δευτέρακαιρός