Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε με 104 αστυνομικούς τη δύναμή μας στη Θεσσαλονίκη»

«Να τιμήσουν το εθνόσημο που το φοράνε», κάλεσε νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι ορισμένοι σύναψαν σύμφωνα συμβίωσης, ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια για ευνοϊκότερη τοποθέτηση τους εντός του νομού.

«Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην ΕΛΑΣ με προκλητικές μάλιστα παρανομίες», τόνισε σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη, το μεσημέρι, με την ηγεσία της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλαδας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι νέοι συνοριοφύλακες, που τους δίνεται από την Πολιτεία η δυνατότητα να υπηρετούν κοντά στα σπίτια τους, καθώς στο σύνολο τους προέρχονται από τον Έβρο, πρέπει κι εκείνοι «να τιμήσουν το εθνόσημο που το φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους» και «να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια».

«Διατάξαμε έρευνα, η έρευνα διεξάγεται ήδη, σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα, ενδεχομένως πρέπει να έχει και ποινικό χαρακτήρα, νομίζω ότι και η δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Και καλά θα κάνουν να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες, όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξαπατήσουν το κράτος, την Πολιτεία, αλλά στην πραγματικότητα τον ίδιο τους τον εαυτό», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Εμπρακτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη»

«Η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας», τόνισε ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ενισχύουμε με 104 πρόσθετους αστυνομικούς τη δύναμη μας στη Θεσσαλονίκη, ενισχύονται συνεχώς οι βραδινές περιπολίες, ήδη είναι πάνω από εξήντα», τόνισε ο κ.Θεοδωρικακος, σημειώνοντας ότι ήδη «υπάρχουν αποτελέσματα». Σημείωσε δε ότι η μεσαία και χαμηλή παραβατικότητα σε όλη την χώρα το 2022 μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019 και αντίστοιχη ήταν η μείωση και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε όταν όλοι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς, αισθάνονται ότι μπορούν να λειτουργούν, να εργάζονται, να επικοινωνούν με άνεση και απολύτως κανονικά» συνέχισε ο κ. Θεοδωρικακος και πρόσθεσε: «Σημαντικό έργο έχει υπάρξει με τη λήξη διαφόρων καταλήψεων, παρανόμων, στις οποίες έβαλε τέλος η αστυνομία, με τα μέτρα ασφαλείας στο ΑΠΘ, αυτονόητες πράξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης».

Ο υπουργός ζήτησε από τους αξιωματικούς της αστυνομίας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Όπως διευκρίνισε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο «πλήρως στελεχωμένα γραφεία» στην αστυνομία, τα οποία κάνουν «εξαιρετική δουλειά», το πρόβλημα «είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί ένταση των προσπαθειών και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ώστε οι γυναίκες που είναι συνήθως θύματα τέτοιων συμπεριφορών να προσέρχονται και να εμπιστεύονται την αστυνομία. Ζήτησε επίσης ένταση της αστυνόμευσης της κίνησης στους δρόμους από την Τροχαία για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Β.Ελλαδος αντιστράτηγος Γεωργιος Δούβαλης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κ.Μακεδονιας ταξίαρχος Γεωργιος Τζήμας.

ΑστυνομικοίΘεοδωρικάκοςΘεσσαλονίκη