Η ώρα της κρίσης για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε. Στις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα ανακοινώσει την ετυμηγορία των μελών του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που σχεδόν δέκα μήνες δικάζεται ο γνωστός ηθοποιός.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, όπως είναι γνωστό, τρία κακουργήματα βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού με θύματα τρεις γυναίκες ηθοποιούς, οι οποίες αναμένεται να είναι παρούσες στη δικαστική αίθουσα όπως και σε ολόκληρη τη πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία αναμένοντας την κρίση της δικαιοσύνης και τη δικαίωση τους.
Το πρώτο στάδιο της απόφασης αφορά την ενοχή ή μη του ηθοποιού για κάθε μία από τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται με τον ίδιο να αρνείται ότι έχει διαπράξει το έγκλημα του βιασμού ή έστω ότι αποπειράθηκε να κακοποιήσει σεξουαλικά κάποια γυναίκα .
Εάν το δικαστήριο αχθεί σε αθωωτική κρίση, τότε άμεσα η “αυλαία” πέφτει και θα έχει γραφτεί ο επίλογος της δίκης .
Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαστήριο κηρύξει ένοχο τον ηθοποιό, έστω και για μια πράξη, τότε θα λάβει το το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια σχετικά με την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο, κάτι που συνδέεται άμεσα και με το ύψος της ποινής για την πράξη ή τις πράξεις που θα έχει δικαστεί.
Ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου θα δώσουν τη δική τους ” μάχη” προκειμένου να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον εντολέα τους στοχεύοντας και στην ευνοϊκότερη ποινική του μεταχείριση.
Η απόφαση του δικαστηρίου και για αυτό το κεφάλαιο είναι σημαντική καθώς οδηγεί στο επόμενο στάδιο της ποινής.
Η τελευταία μάχη για την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη θα δοθεί για την αναστολή της ποινής με στόχο να συνεχίσει να είναι ελεύθερος μέχρις ότου η υπόθεση του κριθεί σε δεύτερο βαθμό.
Το δικαστήριο,το οποίο αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, θα αξιολογήσει και θα αποτιμήσει το σύνολο των στοιχείων για να καταλήξει στην απόφαση του επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, η οποία δεν είναι δεσμευτική για τα μέλη του δικαστηρίου, ζήτησε να τον κηρύξουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώο για την τετελεσμένη πράξη.
Λίγο πριν από το τέλος της αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας σκιαγραφώντας τον πορτρέτο του κατηγορούμενου τον χαρακτήρισε ως ένα κακομαθημένο παιδί που δεν άκουγε το όχι και την άρνηση. “Όταν κάποιος του έλεγε όχι, γινόταν κακομαθημένο παιδί. Είχε το σύνδρομο εξουσιαστή, ήταν ο απόλυτος άρχων του θεάτρου, ο αυτοκράτορας Φιλιππίδης, όπως τον χαρακτήρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Νόμιζε ότι μπορεί να είχε όποια ήθελε. Δεν μπορούσε να ακούσει το «όχι», δεν το εκλάμβανε καν. Ο κατηγορούμενος ακόμα και το «όχι» το μετέφερε στο μυαλό του ως συγκαλυμμένο «ναι».
Η ζωή για τον κατηγορούμενο ήταν φωτογραφίες, ναρκισσισμός και παντοδυναμία”, είχε τονίσει η εισαγγελέας.