Αύριο Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.
Ο υποσμηναγός Τουρούτσικας έχασε τη ζωή του στην πτώση του Phantom F-4 στα ανοιχτά της Ανδραβίδας.
Σήμερα, οι γονείς του πρόωρα χαμένου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν θα παραστεί. «Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη».
Τρίτη ημέρα ερευνών για τον κυβερνήτη του Phantom
Οι ώρες περνούν και οι ελπίδες «σβήνουν» για τον 31χρονο σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.
Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι αυτή την ώρα οι αγωνιώδεις και οργανωμένες έρευνες να εντοπιστεί ο σμηναγός, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι έρευνες σήμερα διευρύνονται και στις ακτές, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηλείας, δηλαδή από την περιοχή του Πύργου μέχρι και τα όρια με τη Μεσσηνία.
Οι Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τον σμηναγό που αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4, 25 μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 μίλια δυτικά του Κατάκολου, στο Ιόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου, πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους στην ακτή.
Οι δυνάμεις απλώθηκαν χθες από το Κατάκολο έως το Γιαννιτσοχώρι στην ακτογραμμή. Οι έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη εφόσον απαιτείται.
Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και δυνάμεις της Αστυνομίας, ερευνώντας στην ίδια περιοχή.
Έρευνες με ρομπότ και δύτες, στα 1.000 μέτρα το βάθος
Στην περιοχή επιχειρούν δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, καθώς και δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.
Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος, με την αρωγή υποβρύχιου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φθάνει σε βάθος έως 100 μέτρων.
Εκτός από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Super Puma που επιχειρούσαν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες ένα ελικόπτερο Agusta Bell.