Στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννης Γκόλιας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την Δευτέρα 16 Μαρτίου, συζητήθηκε το ζήτημα της αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ.
Συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να εντατικοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού και να μην καθυστερήσει πέραν των τριών εβδομάδων η αποκατάσταση. Παράλληλα ο κ.Καμίνης, πρότεινε να συμμετάσχει ο Δήμος σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου -και στο εσωτερικό του- με διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του.
Επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνεται κονδύλι για ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα, με πλακόστρωση, τοποθέτηση φυτών και καλύτερο φωτισμό του πεζόδρομου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δήλωσε: “Ευχαριστώ τον κύριο Πρύτανη για την πρωτοβουλία του. Το Πολυτεχνείο είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτής της πόλης. Συζητήσαμε το θέμα που έχει ανακύψει με την εν γένει αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.
Εμείς βοηθάμε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά, προσφέροντας το εξειδικευμένο δυναμικό του Δήμου και για το λόγο αυτό έχουμε μεταθέσει χρονικά για λίγες μέρες, τη δική μας, δεύτερη φάση αισθητικής αναβάθμισης κεντρικών δρόμων της πόλης. Θα αρχίσουμε αμέσως μόλις τελειώσει η παρέμβαση του Πολυτεχνείου, που όπως είπε και ο κύριος Πρύτανης, είναι ένα κηρυγμένο ιστορικό μνημείο και θέλει πάρα πολύ προσοχή οποιαδήποτε παρέμβαση“.
Από την άλλη πλευρά ο Πρύτανης, Γιάννης Γκόλιας, δήλωσε: “Είχαμε μία πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, τον δήμαρχο που φιλοξενεί το συγκρότημα Πατησίων, που είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο κυριολεκτικά για την πόλη. Τον ευχαρίστησα για τη διαθεσιμότητά του και για τα άμεσα αντανακλαστικά του δήμου Αθηναίων σε σχέση με την αποκατάσταση, την οποία έχουμε ήδη αρχίσει και η οποία προχωρά με ρυθμούς σωστούς και με όλες τις εγκρίσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε από το υπουργείο Πολιτισμού. Επομένως, προχωρά σε συνεργασία και με το υπουργείο Πολιτισμού και το έργο γίνεται, όπως πρέπει να γίνει.
Προσπαθώντας αυτό το συμβάν, το οποίο έχει τις αρνητικές του διαστάσεις, να το μετατρέψουμε σε απόλυτα θετικό, συζητήσαμε και περαιτέρω τη συνεργασία μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε σε βάθος χρόνου και όλο το συγκρότημα της Πατησίων, όλες τις εξωτερικές του όψεις με τη βοήθεια που ο δήμος μπορεί να μας δώσει και με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που εμείς σαν ΕΜΠ διαθέτουμε”.