Η κυκλοφορία στην Κακιά Σκάλα διεξάγεται από μία λωρίδα έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο σημείο.
Με αφορμή την κατολίσθηση βράχων στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ο Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στον ΑΝΤ1.
«Το πρόβλημα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας υπάρχει επί χιλιάδες χρόνια. Οφείλεται στην ποιότητα των πετρωμάτων και τις συνθήκες, που οδηγούν σε αυξημένο κατολισθητικό κίνδυνο, ο οποίος αυξάνεται όταν έχουμε μια κακοκαιρία, έναν σεισμό ή σε ακραία περίπτωση ακόμη και όταν περνάει από κάτω ένα φορτηγό», ανέφερε ο κ. Λέκκας.
«Τα τεχνικά έργα είναι λύση για την Κακιά Σκάλα»
«Η λύση είναι τα τεχνικά έργα, όπως οι φράχτες εγκλωβισμού, τα σύρματα που συγκρατούν τους βράχους όταν αποκολλιούνται, για να μην πέφτουν στον δρόμο. Αυτοί οι φράχτες παγίδευσης αστόχησαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους βράχους των 20.000 κυβικών μέτρων», παρατήρησε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ.
Ο κ. Λέκκας τόνισε πως «απαιτείται τακτικός έλεγχος και επιθεώρηση στα έργα και στους φράχτες παγίδευσης».
Τι είπε για τους σεισμούς στην Εύβοια
Ερωτηθείς σχετικά με τους σεισμούς στην Εύβοια, υπό και την ιδιότητα του Προέδρου του ΟΑΣΠ, ο Ευθύμης Λέκκας είπε ότι «κατά πάσα πιθανότητα ο κίνδυνος έχει περάσει, το φαινόμενο είναι σε αποδρομή».
Εκτίμησε πάντως ότι «μπορεί να έχουμε δονήσεις το επόμενο διάστημα που όμως δεν πρόκειται να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στους κατοίκους».