Δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης για τον αγιασμό

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας παρευρέθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί του ήταν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τα παιδιά και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι για πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές. Οι μαθητές προσήλθαν για τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ από αύριο, Τρίτη, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Φέτος οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα ούτε να κάνουν self test, σε ανίθεση με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που οφείλουν να επιδεικνύουν αρνητικά διαγνωστικά τέστ.

«Ξεκινάμε χωρίς προβλήματα, είμαστε πανέτοιμοι»

«Ξεκινάμε χωρίς προβλήματα και είμαστε πανέτοιμοι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος παρευρέθηκε στο 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης για τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Κόπτσης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους ενάμιση εκατομμύριο μαθητές και τους 170.000 εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι «έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την όσον δυνατόν καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τοποθέτησαμε άμεσα και πολύ πριν την έναρξη της σχολικής χρόνιας 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς, είτε διοροσμένους, είτε ως αναπληρωτές. Τα βιβλία όλα είναι στη θέση τους. Εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να λείψει κανένας εκπαιδευτικός από καμία τάξη».

Σημείωσε, δε, ότι τα σχολεία ξεκινούν με πλήρη σύνθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και με υποστηρικτικούς θεσμούς για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Ξεκινούμε με αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών μονάδων, αναδιαμορφωμουμε το σχολείο. Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοιού, ξεκαθάρισε ότι “ακούμε ευλαβικά και τηρούμε τις οδηγίες της επιτροπής των ειδικών” και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Σημειώνεται πως μόνο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ευχήθηκε μια καλή σχολική χρονιά που, όπως είπε, για φέτος είναι απελευθερωμενη από την πίεση της πανδημίας. Ερωτώμενος για τη σχολική στέγη ανέφερε ότι «τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά, ωστόσο, όπως είπε και ο κ. Κοπτσης, αν υπάρξουν ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης κατευθείαν θα επεμβαίνουμε».

Kυριάκος ΜητσοτάκηςαγιασμόςΔραπετσώνα