Το νέο εμβόλιο από Οκτώβριο θα έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υπο-παραλλαγή Β5 

O Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με τέταρτη δόση, επεσήμανε ότι “πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, όμως θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα'”.

“Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία έχουν άλλα ηλικιακά όρια που “μιλούν”για τους άνω των 79 ετών, όπως και στη Βρετανία στην οποία ζω η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας”, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Μάλιστα έθεσε και το ερώτημα για το πόσοι άνω των 60 έχουν κάνει αυτούς τους δυόμιση μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα την αναμνηστική δόση. “Eίναι μόνο το 17%”, σημείωσε.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως “νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο αν  αντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της Όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε” ενώ πρότεινε ” να γίνονται κάθε 2- 3 εβδομάδες τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να ελέγχεται η ανοσία στην κοινότητα”.

 

εμβόλιοΗλίας ΜόσιαλοςΚορωνοιόςτέταρτη δόση