Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σπάτα - Καίγεται χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια (Εικόνες)

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, έθεσε ουσιαστικά ύπο έλεγχο τη φωτιά – Οι φλόγες κάψανε χαμηλή μικτή βλάστηση και βρέθηκαν μία ανάσα από κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δεν απείλησαν τα σπίτια

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά, που ξέσπασε στις 12:30 στη Λούτσα, κοντά σε σπίτια και σήμανε  συναγερμό στην πυροσβεστική.

Η φωτιά  έκαψε σε λόφο με χαμηλή μικτή βλάστηση (χόρτα και θάμνους) στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Νικηταρά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικοπεδικό χώρο στην οδό Νικηταρά και κατευθύνθηκε προς το Λόφο, όπου υπήρχε πυκνό πευκοδάσος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, την πρόλαβαν και δεν της επέτρεψαν να επεκταθεί.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας σε ορεινή έκταση πάνω από την Αρτέμιδα (Λούτσα).

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην οδό Μακεδονομάχων και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε από κάποιο οικόπεδο στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Σύφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην περιοχή  

Η φωτιά μάλιστα είναι ορατή μέχρι την παραλία της Λούτσας. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, είπε πως, στην παρούσα φάση, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές κάτι που βοηθά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως είπε ο ίδιος, το μέτωπο είναι περίπου στα 400 μέτρα, ωστόσο ανεβαίνει σε ύψος σε μία δύσβατη περιοχή στον λόφο της περιοχής που ονομάζεται Άγιος Ιωάννης. Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν φαίνεται να απειλούνται σοβαρά σπίτια. Στο μεταξύ, αξιωματικοί της διεύθυνσης εμπρησμών της Πυροσβεστικής συλλέγουν μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, ώστε να καταλήξουν στην ακριβή αιτία έναρξης της πυρκαγιάς.

 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πυρκαγιά Ενημέρωση

ΑρτέμιδαΛούτσαφωτιά