Στα λευκά «ντύθηκαν» Τήνος, Νάξος, Μύκονος και Άνδρος - Μέχρι τις παραλίες το χιόνι (Εικόνες, Video)

Τα νησιά των Κυκλάδων έχει επηρεάσει από χθες το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το cyclades24.gr, oι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ήδη χιονίζει σε αρκετά νησιά όπως η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος και η Μύκονος, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Άνδρο, πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα χωριά Βουρκωτή και Άρνη, ενώ σε ορισμένα σημεία στο επαρχιακή δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σημειώνεται ότι στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία μέχρι τις 10 το πρωί σε Βουρκωτή, Άρνη, Ρέματα και Κατάκοιλο λόγω των ακραίων φαινομένων.

Στην Απείρανθο τα πρώτο χιόνια

Στη Νάξο τα πρώτα χιόνια έπεσαν  χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.Σήμερα το πρωί, μάλιστα, τα πάντα είχε καλύψει ένα λευκό πέπλο.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

Στα λευκά ντύθηκς και η Τήνος

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Τήνο με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά όπως αναφέρει το tinostoday. Σε δημοσίευμά του, έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τα χωριά Σκαλάδο, Κέχρο, Φαλατάδο, Κτικάδο, Δυο Χωριά,όσο και από περιοχές της Π.Ε. Τήνου.

Λευκό πέπλο στη Μύκονο

Στα λευκά ντύθηκε και η Μύκονος, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που έχουν  κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Από το πρωί χιονίζει στο νησί, με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες, σύμφωνα με το mykonoslive.

Άνδροςκακοκαιρίας «Ελπίς»ΜύκονοςΝάξοςτηνοςχιόνια