Δίκη καθηγητή ΑΣΟΕΕ: Ο εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και της συγκατηγορουμένης του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Με την έναρξη της διαδικασίας από την πλευρά των κατηγορουμένων υποβλήθηκε ένσταση για ακυρότητα της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για το κρίσιμο αυτό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 28 Ιανουαρίου 2022, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επισης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες: «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο κ. πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

 

Δίκη καθηγητή ΑΣΟΕΕ