To Σάββατο 8 Ιανουαρίου εντοπίστηκε ένα ακόμη άψυχο σώμα, και μάλιστα μικρού παιδιού, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία της Νάξου. Το γεγονός ξυπνά ανατριχιαστικές μνήμες από τον εντοπισμό της σορού του μικρού Αϊλάν Κούρντι, του προσφυγόπουλου από τη Συρία που βρέθηκε σε παραλία των τουρκικών ακτών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, το μεσημέρι ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νάξου για τον εντοπισμό ενός πτώματος στην παραλία Αλυκό, μπροστά από το εστιατόριο «Φάρος». Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις του Λιμενικού προκειμένου να αναλάβουν την επιχείρηση για την περισυλλογή του πτώματος και την έναρξη των ερευνών της υπόθεσης.
Πρόκειται για άψυχο σώμα μικρού παιδιού το οποίο βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα ακόμη θύμα των δύο ναυαγίων μεταφοράς παράνομων μεταναστών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις Κυκλάδες.
Σημειώνεται δε ότι στο άψυχο κορμάκι του παιδιού υπήρχαν ακόμη κάποια από τα ρούχα του ενώ σε κοντινή απόσταση στην παραλία βρέθηκε ένα σακίδιο που πιθανότατα να είχε μαζί του και περιείχε κυρίως τρόφιμα.
Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα είχαν βρεθεί νεκροί άνθρωποι σε παραλίες της Νάξου, της Πάρου και της Τήνου.
Μνήμες από τον εντοπισμό της σορού του μικρού Αϊλάν
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, το μικροσκοπικό σώμα του τρίχρονου Αϊλάν ξεβράστηκε άψυχο σε μια παραλία των τουρκικών κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Ο μικρός πνίγηκε σε ναυάγιο στο Αιγαίο μαζί με τον αδελφό του Γκαλίπ, την μητέρα του Ρεχάνα και εννέα ακόμη πρόσφυγες.
Η φωτογραφία του αγοριού να κείτεται με το κεφάλι κάτω στην υγρή άμμο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες. Αναστάτωσε όσο και σόκαρε ρίχνοντας σκληρό «φως» στη μοίρα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Μόνο ο πατέρας της οικογένειας του Αϊλάν, ο Αμπντουλάχ, επέζησε από το ναυάγιο της αυτοσχέδιας φουσκωτής λέμβου καθώς όλοι τους επιχειρούσαν από το πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο της Αλικαρνασσού να φτάσουν στην Κω, μια πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι, η οικογένεια Κούρντι είχε διαφύγει από την πολύνεκρο πόλεμο που μαίνεται από το 2011 στη χώρα τους, τρέποντας σε φυγή από την τότε προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, όπου ζούσαν.