Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες - Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Το βράδυ της Παρασκευής 3/12,γύρω στις 22:00, άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, δυνατότητα που ανακοίνωσε κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα ΑΜΚΑ των δικαιούχων θα μπαίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα και μέχρι τα ξημερώματα αναμένεται να έχει ανοίξει για όλους.

Όλοι οι ενήλικοι πολίτες της Ελλάδας θα μπορούν να κλείσουν κι επισήμως το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Στο πλαίσιο της σημερινής  ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τους έξι στους τρεις μήνες, όπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά το σχετικό ερώτημα που έθεσε σε αυτήν η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο κ.  Θεμιστοκλέους, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, καταλήγει στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Τι ισχύει για τους νοσήσαντες

Αναφορικά με αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες και όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson’s and Johnson’s, η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

εμβόλιοΚορωνοιόςνοσήσαντεςτρίτη δόση