Πρόγνωση σοκ: Περιμένουμε ακόμη 4.000 νεκρούς έως το τέλος του 2021 - Κορύφωση θανάτων στις 17 Δεκεμβρίου

Περιμένουμε δε, σημαντική επιδείνωση στην Αττική, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη.

Η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δούμε ακόμα και 120 νεκρούς την ημέρα.

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», σημείωσε με νόημα ο καθηγητής.

Εάν επιβεβαιωθούν οι δραματικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται στα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα και τον ρυθμό των εμβολιασμών, θα έχουμε ακόμη 4.000 νεκρούς, έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700.

Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας, ότι πρόκειται πρωτίστως για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα και εάν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι μειώνεις τον αριθμό των νεκρών, καθώς όπως είπε «θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση, με την πολυκοσμία να εντείνεται εν όψει των Χριστουγέννων.

 

Διαβάστε ακόμα: Ολοταχώς για 4η δόση του εμβολίου στο Ισραήλ – Επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα

 

 

4.000 νεκροίΑθήναΑττικήκορύφωση θανάτωνΚορωνοιόςπρόγνωση σοκΣαρηγιάννης