«Όχι» σε επιπλέον μέτρα, αλλά ούτε χαλάρωση περιορισμών για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθώς στόχος είναι να συνεχισθεί το σχέδιο που ακολουθείται ήδη. Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες ενόψει των εορτών και συγκεκριμένα η απαγόρευση της πρόσβασής τους στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΣΚΑΪ, στηριζόμενοι στα διαθέσιμα στοιχεία από τους κυριότερους δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Μαξίμου διαπιστώνουν μία τάση σταθεροποίησης και μείωσης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ένδειξη, που όπως λέγεται, πιθανώς να σημαίνει πως βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες της κορύφωσης του τέταρτου πανδημικού κύματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκφράζεται ικανοποίηση για τη σημαντική αύξηση των αριθμών των ραντεβού τόσο για την πρώτη δόση όσο και για την αναμνηστική, ενώ τονίζεται πως παραμένουν σε ισχύ οι κυβερνητικές δεσμεύσεις περί διαρκούς ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπου και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η στρατηγική που ακολουθείται, με τον συγκεκριμένο συνδυασμό μέτρων, αποδίδει καρπούς. Αναφορικά με το ζήτημα των απωλειών από τον κορωνοϊό, από την κυβέρνηση παραπέμπουν σε ειδική ενημέρωση για το θέμα, που θα κάνει κατά πληροφορίες την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Good morning Britain», του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου έχει επιβληθεί  ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, επισήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

 

ανεμβολίαστοιΚορωνοιόςμέτραπεριορισμοίΧριστούγεννα