Σε επιφυλακή επιδημιολογικά η Β. Ελλάδα - Γεμάτες ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ (Πίνακες)

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώνουν -ακόμη περισσότερο- τα στοιχεία για τις ΜΕΘ. Από τα δεδομένα που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι.

Οι πίνακες για τις νοσηλείες:

Ανοδικές τάσεις επιδημιολογικά στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το voria.gr, ανοδικές τάσεις στους περισσότερους από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας Covid-19.

Από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δήμους εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στους περισσότερους δήμους -όχι όμως θεαματικά. Τη μεγαλύτερη αύξηση (σε απόλυτους αριθμούς κι όχι αναλογικά) εμφανίζει όπως είναι φυσιολογικό ο δήμος Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε στα αριθμητικά δεδομένα προ τριών εβδομάδων.

Αρκετοί είναι οι δήμοι με σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων επί περίπου ένα δίμηνο και με διακυμάνσεις μεταξύ πέντε και δέκα κρουσμάτων πάνω ή κάτω από εβδομάδα σε εβδομάδα. Λίγοι δήμοι κατόρθωσαν να εμφανίσουν και την προηγούμενη εβδομάδα μειωμένα κρούσματα, χωρίς η μείωση πάντως να είναι ενδεικτική τάσης βελτίωσης.

 

 

 

ανεμβολίαστοιβόρεια ΕλλάδαΚορωνοιόςλύματαΜΕΘ