Εμπλοκή για ποιο γραφείο θα αναλάβει την κηδεία Θεοδωράκη - Την Τρίτη η δικαστική απόφαση

Στις 8 το πρωί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, θα βγει η απόφαση για τις λεπτομέρειες της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, που θα γίνει σύμφωνα με την δεδηλωμένη ποικιλοτρόπως και πολλάκις, επιθυμία του, δίπλα στον αδελφό & τους γονείς του, στο πατρογονικό χωριό του, τον Γαλατά Χανίων στην Κρήτη.

Μέχρι τότε οι εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επιλογή γραφείου τελετών, σύμφωνα με νέα προσωρινή διαταγή και όπως δηλώνουν το 3ημερο λαϊκό προσκύνημα, που ξεκινάει στις 15:00 θα γίνει κανονικά.

Η χήρα και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος μέσω των συνηγόρων τους, συμφώνησαν ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει η ταφή στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε ο αείμνηστος μεγάλος συνθέτης και αγωνιστής της αριστεράς, όμως η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη προέβαλε το αίτημα η όλη τελετή να διοργανωθεί και να εκτελεστεί από συγκεκριμένο γραφείο τελετών.

Είχε θυμίζουμε γίνει γνωστό πως ο αείμνηστος εκλιπών είχε επιλέξει ο ίδιος ακόμη και το γραφείο τελετών, που θα αναλάμβανε την κηδεία του.

Στο δικαστήριο παρενέβη το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, το οποίο εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Μίλησα με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, έχει εξουσιοδοτήσει την εταιρεία και κατά 80% έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Θα δείτε και ποιες άλλες ενέργειες έχει κάνει η εταιρεία. Το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί προ εξαμήνου», είπε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι «για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση, ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά,  ότι: «Μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα, γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός», επισήμανε.

 

 

Γαλατάς ΧανίωνΓραφείο τελετώνεμπλοκήΜίκης Θεοδωράκηςταφή