«Φρένο» στην είσοδο ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο-Τι θα ισχύσει σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης

Μεταξύ των προθέσεων της κυβέρνησης, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, δεν φαίνεται να βρίσκεται μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας τους προσεχείς μήνες, όταν δηλαδή η μετάβαση στο φθινόπωρο και η επιδείνωση του καιρού θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι τώρα λειτουργούν ως μεικτοί.

Στην ουσία, ενόψει αυτής της πραγματικότητας, από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί φαίνεται πως δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστίασης, όπως εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς, όπου θα μπορούν να εισέρχονται δηλαδή μόνο εμβολιασμένοι.

Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους χώρους αυτούς παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μια «γεύση» της κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το ζήτημα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος, Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που την Πέμπτη, επισημαίνοντας ότι «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι κανόνες που ισχύουν σήμερα.

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για πιθανή αλλαγή στα μέτρα.

Ο ίδιος κατέστησε παράλληλα σαφές ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», τόνισε.

 

ανεμβολίαστοιεστίασηεσωτερικοί χώροιΚορωνοιόςψυχαγωγία