Πανελλαδικές 2021 - Κεραμέως για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Μπήκαν ακαδημαϊκά κριτήρια για τα ΑΕΙ

Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας σε πανεπιστήμια από όπου δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα.

«Κάναμε μια μεγάλη αλλαγή, δηλαδή ότι μπήκανε ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται από ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δεν θα αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με ένα απολυτήριο λυκείου», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας. Να έχουμε υπόψη μας ότι τέσσερις στους 10 φοιτητές δεν αποφοιτούν ποτέ γιατί δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσουν», σημείωσε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι η ΕΒΕ καθορίζεται από τα ίδια τα πανεπιστήμια προσθέτοντας πως αν το υπουργείο ικανοποιούσε τις προτάσεις των ΑΕΙ για τον αριθμό των εισακτέων στο ακέραιο θα είχαμε -40% φοιτητές στα ΑΕΙ, ενώ για το «παράλληλο» μηχανογραφικό, το οποίο κατατίθεται για σχολές ΙΕΚ, σημείωσε πως αφορά σε θέσεις για web designers, web developers, τεχνικούς τουριστικών επαγγελμάτων που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Νηπιαγωγείο στα 4 έτη με διδασκαλία Αγγλικών

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο θεσμοθετεί νηπιαγωγείο από τα 4 έτη με τη διδασκαλία αγγλικών, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι πρώτοι διορισμοί -11.700- στη γενική εκπαίδευση. Επίσης, θεσμοθετούνται οι οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά στην ιστορία, όλα αυτά από το Σεπτέμβριο.

Ως προς το πολλαπλό βιβλίο είπε πως όλα τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή βιβλιοθήκη όποτε φεύγουμε από την αποστήθιση και συνδυάζουμε πηγές».

 

ΑΕΙβάσειςΚεραμέωςπανελλαδικές