Καρέ-καρέ η επεισοδιακή καταδίωξη Τούρκων διακινητών από το Λιμενικό ανοιχτά της Λευκάδας (Video)

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η καταδίωξη Τούρκων διακινητών παράτυπων μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα ανοιχτά της Λευκάδας, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEΝ φαίνεται βάρκα διακινητών να πλέει έξω από τη Λευκάδα την οποία εντόπισε το Λιμενικό Σώμα κατόπιν ενημέρωσής τους από τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο χειριστής του σκάφους δε διστάζει μάλιστα να βουτήξει στη θάλασσα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Η Διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισε δικογραφία συνολικά για 12 άτομα, Τούρκους, Ουκρανούς, Ιρακινούς και Έλληνες, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι το ταμείο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είχαν έδρα στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι διακινητές μετέφεραν από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα τους παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι πλήρωναν 6.000 ανά άτομο, στην Ομόνοια και από εκεί στη Λευκάδα, όπου με σκάφη τους περνούσαν στην Ιταλία.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

διακινητές μεταναστώνκαταδίωξηΛευκάδαΛιμενικό